”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Дерибан Національного природного парку «Синевир» триває

image

Триває епопея навколо національного природного парку «Синевир», за яким стоїть сімейство Балог (детальніше – http://h.ua/story/117038/). У зв’язку з відсутністю повної та достовірної інформації, ми вирішили звернутися до Мінприроди (Міністерство охорони навколишнього природного середовища) безпосередньо для розуміння ситуації, що склалася.

За інформацією Мінприроди, Рішенням п’ятнадцятої сесії V скликання Закарпатської обласної ради від 12.03.2008 № 514 вирішено внести об’єкт нерухомого майна – Музей лісу і сплаву на Чорній річці у комунальну власність. Аналогічне рішення було прийнято виконавчим комітетом сільської ради с. Синевир без згоди адміністрації парку та Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

Дані дії суперечать постанові Кабінету Міністрів України від 02.04.2008 № 313 «Заходи щодо вдосконалення управління об’єктами державної власності». Крім того, відповідно до земельного кодексу України до земель державної власності, які не можуть передаватись у комунальну власність, належать землі під об’єктами природно-заповідного фонду.

Відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд» на національні природні парки покладається завдання щодо збереження цінних природних комплексів і історико-культурних об’єктів. Музей сплаву і лісу знаходиться на території парку та поєднує особливо цінні лісові комплекси, водно-болотні угіддя та безпосередньо будівлю музею. Тому передача об’єкту на території парку, основним завданням якого є збереження, відтворення та збалансоване використання музею, є порушенням законодавства..

Основним аргументом передачі Музею сплаву лісу було недостатнє фінансування об’єкту. Разом з тим Мінприроди повідомляє, що 2007 року було виділено 150 тис. гривень на відновлення музею. Ще планується витратити 7,5 млн. гривень. Відповідно до Бюджетного кодексу України об’єкти державної власності фінансуються за рахунок Державного бюджету.

Відчуження нерухомого майна у комунальну власність тягне за собою передачу у комунальну власність земельних ділянок, необхідних для його обслуговування. Зазначена процедура передбачає вилучення частини земель з парку та суперечить Закону України «Про природно-заповідний фонд». За інформацією адміністрації НПП «Синевир», уже було розпочато незаконні будівельні роботи Музею лісу і сплаву. Про що було складено припис та звернення до Міжгірської прокуратури.

Однак поки прокуратура мовчить, а брати Балоги продовжують дерибанити національний парк. Але нічого в цьому дивного нема, адже їхній безпосередній начальник – Віктор Ющенко – планує урвати шматок Національного природного парку «Голосіївський». Детальніше –

http://www.kontrast.org.ua/news/691.html

http://h.ua/story/132186/.

Дружина охорона природи «Зелене майбутнє» й надалі відстежуватиме ситуацію навколо Музею лісу і сплаву і буде робити все можливе для його збереження.

 


2580 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua