”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (2 додано)

Собак транквілізували забороненими препаратами!

image

Від Прокуратури Сумської області нарешті отримано реакцію на численні звернення громадських організацій України щодо відстрілу безпритульних собак у м.Суми. Нагадаємо, що не так давно відбувся небачений прецедент. Сумський міський голова розпорядився відстріляти безпритульних собак у місті через те, що одна з них начебто напала на нього особисто.

Прокуратура Сумської області провела перевірку дотримання Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». У місті створено надзвичайну протиепідемічну комісію, діяльність якої, власне, і стала причиною протестів громадських природоохоронних організацій. 20.06.2007 комісія встановила напружену епідеміологічну ситуацію в місті з інфекцій, спільних для людей і тварин. Територія м.Суми вважається неблагополучною місцевістю зі сказу вже останні 10 років. За повідомленням комісії, лише за перше півріччя 2007 року за допомогою звернулись понад 380 чоловік, які начебто постраждали від нападу безпритульних собак. Напруженою залишається й епізоотична ситуація з лептоспірозу та туляремії.

Не зважаючи на приписи головного державного санітарного лікаря, міська влада Сум не збільшує фінансування на розв’язання цієї проблеми. Тобто, з одного боку, проблема справді існує, а з іншого – прямувати до цивілізованого шляху її вирішення місто не збирається. Навіть організувати своєчасний вивіз переповнених смітників, що сприяє збільшенню чисельності безпритульних тварин, місто не може. І це вже не говорячи про обладнання нормального притулку.

Враховуючи змальовану ситуацію, розроблено план заходів на 2007 рік з транквілізації (введення безболісної ін'єкції) 805 собак, на що виділені кошти з бюджету міста. Між тим кількість собак, які підлягають транквілізації, зумовлена суто обсягом наявних коштів.

Транквілізацію здійснює ТОВ «Сумикомунтранс». Прокуратурою встановлено, що транквілізацію здійснюють препаратом «дітілін». Дітілін, згідно з ст. 17. Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та низки міжнародних документів заборонено для використання при транквілізації тварин. (Від ред.: застосування дітіліну призводить до жорстоких і багатогодинних страждань тварини і до повільної смерті від задухи внаслідок паралічу м’язів. Попри заборону цього препарату до використання, міські чиновники «економлять» кошти, вдаючись до використання дешевого дітіліну, а різницю в коштах, виділених на інші, більш гуманні препарати, кладуть собі до кишені).

ТОВ «Сумикомунтранс» отримало належний припис від прокуратури. Проте ситуація залишається невизначеною. Адже притулок для собак у місті ще не збудовано.

Крім того, ситуація наштовхує на роздуми про те, чи не використовується той самий дітілін при транквілізації тварин у інших містах.


7014 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 3.50Rating: 3.50Rating: 3.50Rating: 3.50 (всього 4 голосів)
comment Коментарі (2 додано)
  • image Безпритульні діти - далеко не сироти. Вони - діти батьків-алкоголіків і батьків, як казали в СРСР, "тунеядцев". Може, ввести кримінальну відповідальність для батьків, які роками не працюють? У батьків, які працюють, діти не голодують. А не працює лише той, хто не хоче, хто волів би, аби проблеми його дітей вирішувала держава або ще хтось інший.
    (Створено ArtVlad, Вересень 25, 2007, 1:53 AM)
  • image Прокуратура Сумської області провела перевірку дотримання Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Краще б вони провели перевірку дотримання Закону про захист бездомних дітей, Закону про допомогу матерям. Гроші немає куда тратити? Навкруги росте не повноцінне покоління. Яке не має нормального харчування. В магазинах продають одну отруту. Не було би голодних - не було би бездомних собак. Не тим займаєтесь, панове.
    (Створено Василь, Вересень 23, 2007, 12:11 PM)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua