”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

БЮТ вдається до фальсифікацій!

image

– Представники Блоку Тимошенко та інші захисники Тендерної палати вдаються до відвертих фальсифікацій, аби зберегти нинішню схему тендерних закупівель, – заявляє мер Черкас, член Правління Асоціації міст України Сергій Одарич.

Зокрема, за словами Сергія Одарича, доповідач законопроекту «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» бютівець Андрій Кожемякін заявив з трибуни Верховної Ради, що згаданий документ «підтриманий та завізований представниками місцевого самоврядування та Асоціації міст України».

– Я належу до числа тих 5 мерів українських міст, яких Асоціація уповноважила на переговори з урядом щодо змін у тендерному законодавстві. Делегуючи нас на перемовини з прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, майже п'ятсот міських голів схвалили таку позицію Асоціації: скасувати нинішню – корупційну на нашу думку – схему тендерних закупівель, – заявляє Сергій Одарич. – І саме про це я доповів прем’єр-міністру України на нараді 5 лютого.

Сергій Одарич зазначив, що в ході переговорів Тимошенко намагалася зберегти так званий «громадський контроль» за держзакупівлями у нині чинному форматі, зокрема наполягала на збереженні Тендерної палати та Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель. Пропозиція Асоціації міст не була врахована.

7 лютого, коли новий бютівський проект закону «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» було винесено на розгляд ВР, Правління Асоціації міст провело поіменне голосування щодо його підтримки. Із 37 членів Правління проект підтримали аж… три мери. Проти даного документу висловилися 34 члени Правління, підтвердивши позицію на скасування механізму тендерних закупівель у редакції Блоку Тимошенко.

– Саме мери українських міст порушили на загальноукраїнському рівні проблему тендерної мафії, тому намагання її хрещених батьків прикритися Асоціацією виглядає цинічним, – вважає Сергій Одарич.

Сергій Одарич закликав Президента Віктора Ющенка як гаранта Конституції накласти вето на будь-яку редакцію закону про державні закупівлі, яка міститиме згадування про Тендерну палату чи Міжвідомчу комісію з питань держзакупівель.


2387 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua